Miljöstugan

Vår miljöstuga är öppen måndagar udda veckor mellan klockan 19-20 förutom storhelger och högsommar. Exakta tider när miljöstugan är stängd hittar du på informationstavlan eller under aktuella nyheter på hemsidan.

I miljöstugan sorterar du; tidningar och kataloger, plastförpackningar, plastpåsar, glasflaskor & glasburkar (uppdelat på färgat och ofärgat glas), metallburkar & metalllock, elektronik, småbatterier, glöd- & ledlampor, lysrör samt mindre grovsopor.

Det är viktigt att noggrant läsa informationen i miljöstugan. Ställ inget på golven, allt ska slängas i respektive källsorteringskärl. Tänk på att sortera rätt, dvs ingen plast eller frigolit i kärlet för kartong etc.

OBS alla flaskor, burkar, mjölkkartonger m.m. ska vara tömda/rengjorda d.v.s tomma på sitt innehåll. 

Tänk på att platta till kartonger etc då föreningen betalar per kubik. Har du stora föremål, miljöskadligt avfall eller något annat som du inte finner kärl för så ska du själv ta ditt avfall till en återvinningscentral

Det är förbjudet att lämna skräp utanför Miljöstugan. om det upptäcks kan du bli tvungen att debiteras för hanteringen av det.